in

Nijemac napao djelatnike hitne koji su mu došli pomoći, a vikao i na policajce

Ilustracija - Foto: Grad Umag

Muškarac je napao djelatnike hitne medicinske pomoći koji su mu došli pružiti liječničku pomoć, a potom se agresivno ponašao i prema policijskim službenicima

Policijski službenici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 49-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku.

Nakon što je ekipa hitne medicinske pomoći 16. lipnja oko 22.30 sati pristigla na intervenciju u Ulici Katunari Pisini u Brtonigli kako bi pružili liječničku pomoć 49-godišnjem njemačkom državljaninu koji je pao sa stepenica, muškarac ih je fizički napao.  Kada su se djelatnici hitne medicinske pomoći sklonili u svoje vozilo, 49-godišnjak je počeo udarati po vozilu, a s protupravnim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policijskih službenika. Vikao je, odbijao suradnju te je krenuo prema policijskom službeniku koji je, radi sprječavanja daljnjeg otpora i mogućeg napada na sebe, uporabio nad počiniteljem sredstva prisile.

Policijski službenici priveli su 49-godišnjaka u policijsku postaju, gdje se muškarac nastavio protupravno ponašati, lupajući po vratima prostorije za zadržavanje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 19. lipnja 2022.

Boris Miletić - Foto Istarska županija

Župan o kvaru na Kaštijunu: “Svi zajedno trebamo riješiti problem”

Foto Janitors za Pixabay - Ilustracija pješački prijelaz auto

Vozačica udarila 84-godišnjakinju na pješačkom. Teško je ozlijeđena