in

Župan o kvaru na Kaštijunu: “Svi zajedno trebamo riješiti problem”

Boris Miletić - Foto Istarska županija

Nastavno na novonastalu situaciju u ŽCGO Kaštijun, istarski župan Boris Miletić izjavio je kako je Istarska županija aktivno uključena u sve procese kroz Nadzorni odbor i Skupštinu društva, iako je sva upravljačka prava prije godinu dana preuzeo Grad Pula. I na jučerašnjem sastanku, kao i prošlog puta, dodaje, sudjelovali su njegov zamjenik Tulio Demetlika i član Nadzornog odbora Valerio Drandić, kao predstavnik Istarske županije.

kaštijun istarska županija
Foto Istarska županija

„U tijeku je utvrđivanje uzroka kvara, a u ponedjeljak očekujemo i nalaz sudskog vještaka. Poduzimamo sve mjere prema Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, kao i istarskim gradovima i općinama, te njihovim komunalnim poduzećima. Zajednički trebamo riješiti problem, a o svim daljnjim koracima javnost će biti pravovremeno i transparentno obavještena“, poručio je župan Miletić a priopćila Istarska županija.

Naime, prije dva dana pulski gradonačelnik Filip Zoričić na svom je Facebook profilu izvijestio o još jednom kvaru na Kaštijunu, točnije na dizalici. Prva havarija dizalice desila se 3. lipnja a popravak se očekivao oko 15. lipnja. No, kvar je sada gori nego prije, pa se otpad deponira na otvorenom.

– Drage sugrađanke i sugrađani, danas poslijepodne nas je direktor Kaštijuna obavijestio o novom kvaru na dizalici. Sutra ujutro je sastanak Skupštine i Nadzornog odbora nakon čega ćemo vas i o svemu obavijestiti, kad znamo, nadamo se, detalje. Ne znam zašto se sve ovo sada događa, ali dajemo i dat ćemo sve od sebe i sve ćete detalje znati. Hvala svima!, napisao je Zoričić. 

Foto Košarkaški klub Poreč

Proslavljeni košarkaš Dino Rađa s djecom Poreča i Petrinje na otvaranju ljetnog kampa

Nijemac napao djelatnike hitne koji su mu došli pomoći, a vikao i na policajce