in

NOVE INFORMACIJE O MASOVNOJ TUČNJAVI U POREČU – Bilo je udaraca šipkama, više ozlijeđenih, prijetnji smrću, povreda djetetovih prava a stradao je i jedan Talijan…

Foto Tanja Kocijančić

U Poreču je u ponedjeljak navečer izbio sukob više osoba, pri čemu su ozlijeđena trojica muškarca

U ponedjeljak, 24. lipnja oko 21.15 sati, u Ulici Mate Vlašića u Poreču, došlo je do sukoba više osoba. Policijski službenici odmah su pristigli na mjesto događaja te je daljnji sukob tada prestao. Kako smo već objavili, prema prvim informacijama sukobilo se više Roma.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je danas izvijestila da je utvrđeno kako je oko 20 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića, 51-godišnjak bez ikakvog povoda prišao 36-godišnjem talijanskom državljaninu i udario ga nekoliko puta u glavu, nakon čega je otišao s mjesta događaja.

Oko 21.15 sati  na kolniku spomenute ulice u prometu su se susreli 51-godišnjak koji je bio u Fiatu, sisačke registarske oznake i dvojica 18-godišnjaka koji su bili u Alfi, daruvarske registarske oznake. Muškarci su se fizički sukobili, pri čemu su dvojica 18-godišnjaka napala šipkama starijeg muškarca, no 51-godišnjak je uspio oduzeti jednom od njih šipku te ga je njome udario nekoliko puta, pri čemu im je i prijetio smrću. Tada je na mjesto događaja pristiglo još osoba koje su se uključile u sukob, među njima i maloljetnici, no nakon dolaska policijskih službenika, svi sudionici prestali su s protupravnim ponašanjem.

Zasad su liječničku pomoć zatražile tri muške osobe. Maloljetni hrvatski državljanin i 36-godišnji talijanski državljanin  su lakše ozlijeđene, a težina ozljeda 18-godišnjaka koji je dobio udarce šipkom za sada još nije utvrđena. 

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 51-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja, tjelesna ozljeda i povreda djetetovih prava te se protiv njega podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, dok se protiv dvojice 18-godišnjaka podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu na meritornu odluku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

VIŠNJAN traži dobitnike općinskih priznanja

NOVIGRAD: Tukli su se nogama i rukama na Velikom trgu – Šest ozlijeđenih