in

Novi pokušaj deložacije iz Porečanke, na policiju bačen suzavac, uhićeno nekoliko ljudi

24.06.2024., Pula: U tijeku je delozacija stambeno-poslovne zgrade u centru Pule, popularne "Porecanke". Nakon sto je na policiju bacen suzavac, pozvana je interventna policija, koja je ubrzo smirila situaciju i pocela s uhicenjima. Do sada je uhiceno 10-ak osoba. Photo: Saša Miljević/ PIXSELL/PIXSELL

U tijeku je deložacija stambeno-poslovne zgrade u centru Pule, popularne “Porečanke”. Nakon što je na policiju bačen suzavac, pozvana je interventna policija, koja je ubrzo smirila situaciju i počela s uhićenjima. Do sada je uhićeno 10-ak osoba. Photo: Saša Miljević/PIXSELL

Najmanje pet osoba je uhićeno ispred zgrade “Porečanke” u centru Pule, u Vrtlarskoj ulici, gdje se odvija ponovni pokušaj deložacije, ovaj put iz poslovnih prostora. Prilikom pokušaja deložacije nastao je problem jer je netko dovezao veću količinu automobila i blokirao pristup. Na policiju je bačen suzavac, a vučnoj službi izbušene su gume.

Zgrada je i dalje okružena policajcima, a pristup onemogućen. Podsjetimo, neuspjeli pokušaj deložacije bio u studenom prošle godine.

Kako piše Istra24, Suzana Sokač iz PU istarske potvrdila je da policija asistira pri deložaciji, na zahtjev suda. Kazala je da je bačeno raspršujuće sredstvo, ali da se okolnosti još uvijek utvrđuju.

Kao što je Istra 24 već pisala, tvrtka TIM 200 u vlasništvu Milije Mirovića već 15 godina nezakonito iznajmljuje stotinjak stanova i poslovnih prostora u Porečanki.

Po pisanju Glasa Istre, Porečanka već je dugi niz godina predmet brojnih sporova, ali i medijskih napisa. Ovu poslovno-stambenu zgradu na javnoj je dražbi prošle godine kupila zagrebačka tvrtka H-Abduco. Do dražbe je došlo zbog stečaja porečke tvrtke TIM 90 u čijem je vlasništvu bila zgrada. Navodno je dobar dio stanara te zgrade stanove kupio upravo od TIM 90, a s obzirom na to da je ta tvrtka otišla u stečaj stanari se nisu uspjeli upisati kao vlasnici.

usluga nevija poropat

Usluga Poreč dobila veliko priznanje Hrvatske gospodarske komore za uspješan rad

funtana koncert

U Funtani u utorak koncert Klape Sv. Jakov