in

NOVIGRAD: Iz auta ukrao fotoaparate, dronove, laptope…

Ilustracija/Foto MUP

Policija traga za počiniteljem koji je iz nezaključanog automobila otuđio nekoliko digitalnih fotoaparata, prijenosnih računala, dronova i druge predmete

Nepoznati je počinitelj u popodnevnim satima 1. srpnja u Kastaniji kraj Novigrada, iz nezaključanog automobila Mazda zagrebačke registarske oznake  otuđio nekoliko digitalnih fotoaparata, prijenosnih računala, dronova i druge predmete, čime je oštetio 36-godišnjaka i pravnu osobu iz Zagreba za više desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem, objavila je PU istarska.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.  Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu.

Da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila policija savjetuje:

  • parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim  mjestima unutar vozila,
  • kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila,
  • kada bacite pogled na vaš parkirani automobil, bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

STRANI POLICAJCI ovog ljeta brinu o sigurnosti u Istri – U Poreč dolazi Nijemac Michael Düker

POREČ: 3. srpnja počinje 24. Jazz u lapidariju – prvi nastupa Aleksandar Dujin Orkestar