in

OBIJESNA VOŽNJA: Na motoru bježao pa udario u policijsku maricu i teško se ozlijedio

Foto - Ilustracija MUP

Kršeći više prometnih propisa, mladić je bježao policijskim ophodnjama 

Policija je noćas oko 01.25 sati na kolniku Ulice Rimske centurijacije uočila motocikl Yamaha pulske registracijske oznake čiji je vozač upravljao suprotnim smjerom u raskrižju s kružnim tokom prometa. Policijska ophodnja dala je znak i naredbu vozaču da se zaustavi, no vozač je odbio postupiti po izdanim naredbama, te je nastavio vožnju neprilagođenom brzinom po pulskim ulicama. Pritom je počinio više prometnih prekršaja, odnosno vozio je ponovno u suprotnom smjeru te je prošao kroz semafor za vrijeme dok je bilo upaljeno crveno svjetlo. Nakon što je vozač došao na kolnik Ceste prekomorskih brigada između Premanturske i Medulinske ceste, policijska ophodnja koja se kretala iz suprotnog smjera,  dala mu je svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi koje je on ponovno ignorirao i nastavio vožnju bez smanjivanja brzine kretanja. U tom trenutku sudario se s policijskim vozilom pri čemu je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i policijski službenik koji se nalazio u vozilu u koje je udario motocikl.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je motociklom upravljao 21-godišnjak koji uz prethodno spomenute prometne prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nema ni položen vozački ispit.

Policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu, objavila je istarska policija 27. prosinca 2022.

Foto Grad Poreč

POREČ: Milijun kuna godišnje za učeničke i studentske stipendije

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

BOŽIĆ U POREČU: Uhićena pijana vozačica Audija. Dobila ogromnu kaznu