in

Oko 8,5 kilograma droge oduzeto u dva dana u Rijeci i još jednom gradu

FOTO: PU primorsko-goranska

Na riječkom području za dva kaznena djela  neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kazneno je prijavljen 36-godišnjak

FOTO: PU primorsko-goranska

Hrvatski državljanin, starosti 36 godina kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djelaneovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo prijavom protiv 36-godišnjaka proveli su policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.

U srijedu, 7. lipnja na području Rijeke u suradnji s policijskim službenicima Jedinice specijalne i interventne policije, a po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedene su pretrage osumnjičenika, njegova doma i drugih prostorija te vozila. Pretragama je pronađeno i oduzeto  4.257 grama amfetamina, pakiranih u četiri vrećice, 1.114 grama marihuane, nekoliko tableta droge MDMA, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela iz domene  zlouporabe droga.

FOTO: PU primorsko-goranska
FOTO: PU primorsko-goranska


Utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak pronađenu drogu neovlašteno posjedovao radi daljnje prodaje.

Također, osnovano se sumnjiči da je dan ranije, u utorak, 6. lipnja na području Rijeke neovlašteno, a radi  daljnjeg neovlaštenog prijenosa i prodaje 25-godišnjem slovenskom državljaninu, predao četiri vrećice s drogom heroin ukupne težine 2.094 grama i vrećicu s 1.070 grama droge amfetamin.

Spomenuti slovenski državljanin istog je dana zaustavljen na području Policijske uprave zadarske, a droga koju je preuzeo od 36-godišnjaka pronađena je u vozilu kojim je upravljao.

FOTO: PU primorsko-goranska
FOTO: PU primorsko-goranska

Na konferenciji za medije u Policijskoj upravi zadarskoj prezentirani su i rezultati kriminalističkog istraživanja nad  25-godišnjim slovenskim državljaninom, provedenog u suradnji s ovom Policijskom upravom. 

Osumnjičenom 36-godišnjaku, kao i slovenskom državljaninu određen je istražni zatvor, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska 9. lipnja 2023.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Lažna bankarica ‘olakšala’ tvrtku za 180.000 eura. Sve je počelo s jednim e-mailom

Foto TZ Vrsar - Mini domaća tržnica

VRSAR: Vraća se mini domaća tržnica – Kupujte subotom i utorkom od lokalnih proizvođača