in

Pala u Dragonju: Još traje potraga za 10-godišnjom djevojčicom

Foto Policija Koper

Još uvijek traje dramatična potraga za 10-godišnjom curicom iz Turske koja je sinoć zajedno s majkom i bratom te 18-godišnjim rođakom pokušala prijeći granicu između Hrvatske i Slovenije na rijeci Dragonji. Za njome od sinoć navečer traga hrvatske i slovenska policija, vatrogasci, lovci, građani te ronioci. Uključeni su čak i dronovi, objavio je Jutarnji.hr.

Kako je kazao načelnik policijske postaje Buje Robert Boban Paulović djevojčica je vjerojatno s invaliditetom, ali se svejedno nadaju da će ju nekim čudom pronaći živu iako su vremensku uvjeti nepovoljni, a i noćas su bile temperature oko minus pet stupnjeva.

– Na tom mjestu gdje je djevojčicu odnijela voda kada ju je preko rijeke pokušala prenijeti majka, voda je bila duboka od 1,5 do dva metra, no problem je u tome što su tu brzaci. Sinoć je za djevojčicom tragalo 30 ljudi, a danas ih je samo s hrvatske strane 40, s time da su u potragu sa slovenske strane uključeni policajci, vatrogasci te ronioci. Područje nadgledaju i dronovi, istaknuo je načelnik PP Buje.

Pretražuje se oko šest do sedam kilometara poprilično nepristupačnog terena.

– Bez obzira na sve nekim se čudom nadamo da je djevojčica čiju smo karticu invaliditeta pronašli, negdje otplivala i da se drži. Sve ovisi o stanju curice, kaže Paulović.

Dodaje da se radi o migrantima iz Turske koji su na ilegalan način htjeli prijeći granicu.

– Dojava je došla jučer u 20.05 sati. Naime, preko rijeke su uspjeli prijeći 18-godišnji nećak i 13-godišnji sin. A majka s kćeri nije. Dok su prelazile, kćer je odnijela voda, a majka je ostala držati se za drvo. Njezin je sin otišao do prve obližnje kuće i zatražio jednu ženu za pomoć koja je nazvala policiju. Kada su stigli na mjesto događaja čuli smo zapomaganje na nepoznatom jeziku, istaknuo je Paulović kako su uopće saznali za događaj.

Inače, od majke nisu puno toga uspjeli saznati kako se sve to dogodilo jer je jučer bila u šoku i pothlađena te je odmah prebačena u pulsku Opću bolnicu, dok je djecu smjestila nadležna socijalna služba.

Kako saznajemo iz pulske bolnice, 45-godišnja Turkinja je dobro i bit će otpuštena kad prođe vrijeme opservacije, objavio je Jutarnji list.

– Policija je sinoć zaprimila dojavu da se kod mjesta Dramac nalazi dijete kojemu je potrebna pomoć. Policijski službenici su se uputili prema mjestu događaja. Utvrđeno je da se radi o stranom državljaninu. U tom trenutku policijski službenici čuli su povike iz pravca rijeke Dragonje. Tamo su pronašli ženu koju su našli na srušenom deblu iznad rijeke. Žena je bila u dosta lošem psihofizičkom stanju. Zbog visokog vodostaja, jake struje i stanja u kojem se nalazi nije uspjela sama izaći na obalu rijeke pa je jedan policijski službenik ušao u hladnu rijeku. Bio je 10-tak minuta s njom kako ona ne bi upala u vodu. Zato vrijeme, građanin kojemu se dijete obratilo za pomoć, donio je ljestve. Taj građanin, naši i slovenski policijski službenih uspjeli su smjestiti ženu na ljestve i uspjeli je sigurno izvući na slovensku stranu rijeke Dragonje. Tamo se nalazilo jedno dijete i mladić od 18 godina. Utvrđeno je da se s njima nalazilo još jedno dijete koje je voda odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti na slovensku stranu rijeke Dragonje, pojasnila je još jednom što se sinoć dogodilo glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Foto di stokpic da Pixabay kasino automat klub kockanje klađenje pixabay ilustracija

KOCKANJE I KLAĐENJE: Interaktivno edukativni roditeljski sastanak “Tko zapravo pobjeđuje”

nogometni kampus umjetna trava poreč

POREČ: Postavlja se umjetna trava na budućem nogometnom kampusu