in

POREČ: Postavlja se umjetna trava na budućem nogometnom kampusu

Foto Grad Poreč

Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radova očekuje početkom iduće godine. Trenutno se postavlja travnjak od umjetne trave nakon polaganja elastičnog sloja, a počela je i isporuka prvih modularnih objekata – svlačionica i pomoćnih prostorija. Zemljani su radovi gotovo svi već završeni,  osim hortikulturnog uređenja, te još preostaju obrtnički radovi na modularnim objektima, postavljanje rasvjetnih stupova, završetak manjeg dijela ograde oko igrališta i polaganje popločenja na vanjskim površinama.

nogometni kampus poreč postavlja se umjetna trava
Foto Grad Poreč

Podsjetimo, Grad Poreč financira izgradnju nogometnog terena za potrebe NK Jadran Poreč,  posebno velikog broja djece i mladih koji treniraju u njemu, ali i općenito sporta grada. Radi se o terenu površine 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Kampus će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, za koje je u tijeku izgradnja temelja, potom izgradnja parkirališta, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

– Ideja je da kampus s godinama postaje prava sportska zona i s drugim sadržajima, vjerujemo na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom, a bit će i dodatna turistička vrijednost za Poreč. Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika. Zahvaljujući takvom pristupu, izgradnju kampusa sa 600 tisuća bespovratnih kuna financira i Ministarstvo turizma i sporta, dok sve ostalo pokriva Grad Poreč, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto Grad Poreč nogometni kampus žatika postavlja se umjetna trava
Foto Grad Poreč

policija spašavanje dragonja žena migranti policija mup

Pala u Dragonju: Još traje potraga za 10-godišnjom djevojčicom

cijepljenje

HZJZ-ove nove preporuke o cijepljenju. Ima dosta promjena: Za booster dozu ne treba čekati 6 mjeseci