in

KOCKANJE I KLAĐENJE: Interaktivno edukativni roditeljski sastanak “Tko zapravo pobjeđuje”

Ilustracija - Foto stokpic za Pixabay

U sklopu „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ ovog tjedna u porečkoj Srednjoj školi Mate Balote održani su interaktivno-edukativni roditeljski sastanci za roditelje učenika prvih i drugih razreda na temu prevencije kockanja i klađenja „Tko zapravo pobjeđuje“. Vodile su ih psihologinje Petra Andrić iz SŠ M. Balota Poreč i Sandra Milotti Ašpan, psihologinja i psihoterapeutkinja iz Zdravog grada Poreč.

Temeljno polazište organiziranja takvog sastanka je povećanje problema kockanja i klađenja i kod srednjoškolske populacije. Roditelje je važno uključiti u program prevencije iz više razloga, s jedne strane kako bi se upoznali detaljnije s preventivnim programom i temom u koju će biti  uključena njihova djeca tijekom sljedećeg polugodišta. S druge strane radi senzibilizacije roditelja s obzirom da se o problemima kockanja u mladih vrlo malo govori, a problem je zapravo prilično raširen i ozbiljan.

I najzad, važno je jer je uloga roditelja i obitelji od iznimne važnosti u prevenciji svakog ovisničkog ponašanja pa tako i kod ovisnosti mladih o kockanju i klađenju. U tom smislu važno je podizati razinu informiranosti i znanja roditelja kako bi lakše prepoznali rizike koji ukazuju na moguću ovisnost njihove djece o kockanju i klađenju te kako bi znali ispravno postupati.

Zdravi grad Poreč

Foto Policijska uprava istarska diler droga pazin marihuana policija mup

Pulska i pazinska policija uhitile dilere i zaplijenile drogu

policija spašavanje dragonja žena migranti policija mup

Pala u Dragonju: Još traje potraga za 10-godišnjom djevojčicom