in

PAZIN/PULA: Našli eksplozivno sredstvo i streljivo – Vratite oružje bez sankcija!

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192

Pazinska je policija  tijekom jutra 23. studenoga zaprimila dojavu žene koja je prilikom čišćenja podruma u Pazinu pronašla 23 komada streljiva. Također, pulska je policija jučer oko 11 sati zaprimila dojavu muškarca da je na obali na području Premanture pronašao eksplozivno sredstvo. Utvrđeno je da se radi o protuzrakoplovnom topničkom streljivu te su ga policijski službenici preuzeli radi uništenja.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećajuda se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.

Izvor PU istarska 

U ISTRI 1.113: OŠ Poreč ima najviše učenika u samoizolaciji

VIŽINADA: Lucija Geržinić i Ana Marija Horvat treće na zavičajnom kvizu KRASNA ZEMLJO