in

Pijan prošao kroz crveno, nije imao vozačku, a nije bio ni vezan…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Pulska je policija 27. studenog oko 4,10 sati na raskrižju Mutilske i Nazorove ulice u Puli uočila automobil Hyundai, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 38-godišnjak, a koji je prošao raskrižjem dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo.

Vozač je zaustavljen u Marulićevoj ulici. Kontrolom je utvrđeno da 38-godišnjak automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,66 promila, da nije vezan sigurnosnim pojasom i da kod sebe nema vozačku dozvolu. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policij 28. studenog 2022.
 

U dane vikenda, od 25. do 27. studenog 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih tri s lakše ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda kontroliran je 451 vozač/vozila, a iz prometa je isključeno 28 vozača i pet vozila. Utvrđeno je 277 prekršaja:

  • nepropisna brzina – 126 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 24 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 25 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 34 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 5 prekršaja
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava  – 2 prekršaja
  • ostali prekršaji – 61 prekršaj 

Foto - Ilustracija MUP

POREČ: Ide u zatvor jer je vozio bez vozačke. Kažnjena i vlasnica koja mu je dala svoj auto

policija pixsell ne uzimaj više

Kazna 27.000kn: Vozio pijan, odbio test na droge, vrijeđao policajce…