in

Platila više tisuća kuna avans za najam stana. Oglas je bio lažan

Foto Policijska uprava zagrebačka - Ilustracija

Nakon uplate više tisuća kuna kao predujam za najam stana, oglas sa društvene mreže je uklonjen

Rovinjska policija zaprimila je jučer, 22. prosinca prijavu o prijevari čija je žrtva bila 41-godišnjakinja koja je uplatila predujam i prvu ratu za najam stana u iznosu od više tisuća kuna, da bi naknadno shvatila da je oglas bio lažan.

Naime, žena je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašla oglas i s ciljem dogovaranja najma oglašenog stana, putem aplikacije, stupila u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja se predstavila kao bivša podstanarka navedenog stana i koja ju je uputila na navodnog vlasnika stana. S navodnim vlasnikom stana je potom korespondencijom kroz poruke dogovorila razgledavanje stana dana 17. prosinca, a prethodno je prema uputama navodnog vlasnika u dva navrata, putem međunarodne poštanske uplatnice, uplatila depozit za najam stana, kao i prvu ratu najma, nakon čega više nije mogla stupiti u kontakt s tom osobom, a oglas je uklonjen s društvene mreže.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Kako bi izbjegli da postanu žrtve kaznenih djela, policija poziva građane na oprez i upozorava da ukoliko uplaćuju novac osobama koje neposredno ne poznaju, prvo provjere da li je tvrtka ili osoba koja se oglašava stvarna osoba ili lažni profil.

Proučite dobro sadržaj oglasa i uvjete pod kojima se pruža najam te pokušajte izbjeći bilo kakve sumnjive transakcije obzirom ćete se kroz sumnjive transakcije samo povezati s osobama koje su mogući počinitelji kaznenih djela i uvući ćete se u financijske probleme. Budite oprezni, a u slučaju sumnje u počinjenje kaznenog djela, događaj prijavite policiji na broj 192, objavila je istarska policija 23. prosinca 2022.

policija mup vozila

Platila klavijaturu skupo. Nikad je nije dobila

Foto Grad Poreč

Skupština SZGP: Svi koji žive sport i uče nove generacije čine Poreč gradom sporta