in

Počelo MARTINJE – U Umagu vozio bicikl s preko 3 promila

Ilustracija MUP

Policijski službenici su tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća, a s obzirom na Martinje, posebno su kontrolirali alkoholiziranost vozača

Tijekom proteklog vikenda, od 6. do 8.studenoga, na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s  ozlijeđenim osobama i šest nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama su tri osobe lakše ozlijeđene. Utjecaj alkohola evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 544 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 28 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 273 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 135 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 24 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 36 prekršaja
  • ostali prekršaji – 61 prekršaj

U nedjelju, 8. studenoga oko 21 sati, u Umagu, Avenija Grada Vukovara, policijski službenici zaustavili 48-godišnjeg vozača bicikla, koji se kretao kolnikom u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, upravljajući biciklom bez svjetala i bez da je bio označen reflektirajućim prslukom. Nad vozačem je izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 3.08 promila te je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do otrežnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

POREČ: Bez vode 10. studenog trgovački centri na Facinki

POREČ: U gradnju 3 vrtića u 3 godine uloženo 10 milijuna kuna