in

Pojačani nadzor policije: Više stotina uhvaćeno zbog prebrze vožnje. Veći dio “odradili” radari

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Policija je i ovoga vikenda provodila pojačane aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u prometu, a u petak je održana i 24-satna ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Policijska uprava istarska je proteklog tjedna provodila ROADPOL-ovu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera u petak, 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodio 24-satni nadzor brzine. Tom prilikom utvrđeno je 252 prekršaja prekoračenja brzine od kojih je 43 prekršaja utvrđeno neposrednim postupanjem, a 209 prekršaja utvrđeno je fiksnim tehničkim sredstvima. Najveća izmjerena brzina, utvrđena je izvan naseljenog mjesta na autocesti A8, gdje je ograničenje brzine 110 km/h, a vozač je upravljao vozilom brzinom od 159 km/h.

U dane vikenda od 21. do 23. travnja na području PU istarske evidentirano je 12 prometnih nesreća, i to četiri prometne nesreće u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je u osam prometnih nesreća zabilježena materijalna šteta.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 530 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 13 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 539 prekršaja, od kojih izdvajamo:
nepropisna brzina – 478 prekršaja,
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7 prekršaja,
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 9 prekršaja,
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 12 prekršaja,
ostali prekršaji – 31 prekršaj

Foto Vatrogasci Umag - ilustracija

U požaru izgorjela kamp prikolica. Sumnja se da je podmetnut

Foto IDS Novigrad - Eko akcija 22-4-2023

IDS Novigrad organizirao veliku eko-akciju. Prikupili velike količine otpada