in

IDS Novigrad organizirao veliku eko-akciju. Prikupili velike količine otpada

Foto IDS Novigrad - Eko akcija 22-4-2023

Prošlog je vikenda Istra bila središte brojnih eko-akcija povodom Dana planeta Zemlje, a u Novigradu održala se jedna od najvećih. Prikupljeno je, naime, preko 30 kubika otpada zahvaljujući cjelodnevnom angažmanu velikog broja ljudi, njih više od 50-ak.

Foto IDS Novigrad - Eko akcija 22-4-2023
Foto IDS Novigrad – Eko akcija 22-4-2023

Eko-akcija je održana u nedjelju, 23. travnja, u organizaciji gradske podružnice IDS-a Novigrad, u suradnji s Lovačkim društvom  ”Patka’, DVD-om Novigrada, vijećnicima drugih stranaka i političkih opcija te raznim udrugama i klubovima, dok su se akciji odazvali brojni građani svih uzrasta.  

U sklopu ove akcije očuvanja okoliša, temeljito su očišćene novigradske šume od otpada i raznog građevinskog materijala, dok su se predstavnici Kluba mladih IDS-a Novigrad pobrinuli za rezanje divljeg i štetnog bršljana na području Kaštanije (Pineta). 

Izuzetno zadovoljna ishodom ekološke akcije, predsjednica IDS-a Ivana Špadijer zahvalila se svima na velikom odazivu i angažmanu.

Foto IDS Novigrad - Eko akcija 22-4-2023
Foto IDS Novigrad – Eko akcija 22-4-2023

– Vjerujem da je to samo početak te da će takve i slične inicijative postati jedna vrsta tradicije, jer čišćenja nikad dovoljno, kazala je Špadijer dodajući da ima razloga za optimizam. 

Foto IDS Novigrad - Eko akcija 22-4-2023
Foto IDS Novigrad – Eko akcija 22-4-2023

– U moru loših informacija o zdravlju naše Planete, ne mogu ne primijetiti kako je sve veći broj ljudi kojima je zaista stalo do očuvanja prirode. Oni su tračak nade da ćemo ljepote ovog podneblja znati sačuvati za iduće generacije. Na nama je, kad smo se već doveli u ovu poziciju da nam otkucava ‘5 do podne’, da pronađemo adekvatna rješenja kako bi u potpunosti spriječili svako daljnje odlaganje otpada u prirodi. Po tom pitanju zauzet ćemo se na svim razinama, od edukacija najmlađih, kao i svih ostalih građana, do provedivih rješenja u suradnji s gradskom upravom i vijećem Grada Novigrada, zaključila je predsjednica Ivana Špadijer.  

Izvor IDS

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Pojačani nadzor policije: Više stotina uhvaćeno zbog prebrze vožnje. Veći dio “odradili” radari

Dječji vrtić u Funtani

VRSAR/FUNTANA – Vrtići Tići zapošljava. Traži odgajateljice, pedagoga…