in

Policija u akciji kontrole pješaka – umjesto u samoizolaciji otišao na tržnicu

Foto MUP

Djelatnici Postaje prometne policije Pula proveli su jučer preventivno-represivnu akciju usmjerenu prema zaštiti pješaka.

Od 9 do 14 sati na pulskim ulicama utvrdili su ukupno 52 prekršaja, i to 16 prekršaja nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, četiri prekršaja pješaka koji su prošli na crveno svjetlo i jedan prekršaj vozača koji je pretjecao drugo vozilo koje se približavalo obilježenom pješačkom prijelazu. Od ostalih prekršaja, policijski službenici utvrdili su da su 22 vozača nepropisno koristila mobilni uređaj, četiri vozača nisu koristila sigurnosni pojas, jedan je vozio jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru, jedan je upravljao neregistriranim vozilom, a dva vozača počinila su ostale prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su tijekom trajanja prometne akcije zatekli i jednu osobu u počinjenju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Naime, jedan od pješaka koji je prošao na crveno svjetlo trebao je biti kod kuće u samoizolaciji. Riječ je o 55-godišnjaku koji ima izrečenu mjeru samoizolacije do 5. veljače, no unatoč tome odlučio je otići na tržnicu. Policijski službenici su mu radi kršenja mjere samoizolacije izdali prekršajni nalog, objavila je PU istarska.

POREČ: Osumnjičen za pokušaj provale u bankomat

Istarski stožer donio odluku o modelu nastave od ponedjeljka