in

POLIO GA BENZINOM I ZAPALIO: Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog ubojstva u Žminju

Foto Vatrogasci Rovinj

Županijsko državno odvjetništvo u Puli 18. siječnja 2022., nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva, u stjecaju s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Okrivljenog 25-godišnjaka tereti se da je 6. rujna 2021., u garaži u Žminju, u nakani da liši života 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, svjestan i htijući da ovaj trpi fizičke boli jakog intenziteta, polio ga benzinom i potom zapalio uslijed čega je oštećenik zadobio opekline kože drugog i trećeg stupnja na oko 65 posto površine tijela i pritom trpio fizičke boli jakog intenziteta. Oštećeni 39-godišnjak je 24. rujna 2021. preminuo uslijed upale pluća koja se razvila kao komplikacija zbog zadobivenih opeklina u Zagrebu (KBC Sestre milosrdnice). 

Okrivljenika se tereti da je opisanim radnjama izazvao požar u garaži pri čemu je izgorjela garaža i u njoj dva osobna automobila i namještaj čime je ugrozio imovinu u vrijednosti od oko 289.700 kuna.

Na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli je na sjednici 21. siječnja 2022. produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Izvor DORH

požar vatra ilustracija

KAROJBA: Izgorio stan u vlasništvu 80-godišnjaka

policija mup ilustracija

Bivšoj supruzi prijetio smrću: 35-godišnjak završio u istražnom zatvoru