in

POREČ: 22-godišnjak u zatvoru zbog krađe 54 paketa pločica u jednom hotelu

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu objavilo je na službenim stranicama DORH-a da je 10. studenoga podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu neposrednu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela krađe.

Okrivljenog 23-godišnjaka se tereti da je 8. studenoga oko 15 sati teretnim vozilom došao do ograđenog parkirališta jednog hotela u Poreču i s drvene palete uzeo ukupno 54 paketa zapakiranih keramičkih pločica u vrijednosti od 6.600 kuna koje su bile namijenjene za postavljenje u hotelske prostorije. Tereti ga se da ih je utovario u teretno vozilo, ali su ga nedugo nakon toga nedaleko od Poreča u prometu zaustavili policijski službenici i u vozilu pronašli otuđene keramičke pločice.

Općinski sud u Pazinu je 10. studenoga, na temelju prijedloga općinskog državnog odvjetništva, odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH.

Evo što se sve dogodilo u nedjelju, 8. studenoga. Policajci su, priopćila je tad PU istarska, oko 16 sati na državnoj cesti kod Stancije Kaligari primijetili automobil Renault Kangoo, pulske registarske oznake, koji se kretao prema Žbandaju, a u tovarnom prostoru  imao je težak teret s vidnim opterećenjem na zadnjoj osovini. Nakon što je vozač skrenuo na cestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom, policijski službenici su ga zaustavili. Vozač kod sebe nije imao niti jedan dokument s fotografijom,  a utvrđeno je i kako mladić nema položen vozački ispit. Kod sebe je imao 30 tableta Normabela, za koje nije posjedovao liječničku dokumentaciju,  a u tovarnom prostoru prevozio je veću količinu keramičkih pločica. Iako je mladić tvrdio da ih je pronašao, policijski službenici su ubrzo utvrdili da se radi o pločicama koje je otuđio iz ograđenog dijela parkirališta jednog hotela na području Poreča, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.

Pronađene pločice vraćene su vlasniku, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 9. studenoga u poslijepodnevnim satima, priveden uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske.

UMAG/BUJE: Potukli se nakon nesreće, sudjelovao i treći vozač koji je pobjegao

Dva poraza porečkih odbojkašica