in

POREČ: 74-godišnjak prevaren na internetu – Uplatio novac za nepostojeći automobil

Ilustracija Pixabay

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila 

Porečka je policija zaprimila prijavu 74-godišnjaka koji je prevaren za više desetaka tisuća kuna. Naime, muškarac je krajem svibnja pronašao oglas na jednoj internetskoj stranici iz Španjolske te je uplatio novac za kupnju automobila Honda, starog nekoliko godina i s malo prijeđenih kilometara. Nakon što je uplatio novac 1. lipnja, oglas je uklonjen sa stranice, a 74-godišnjak više ne može stupiti u kontakt s tvrtkom koja je oglašavala prodaju automobila.

Policijski službenici provode izvide i utvrđuju okolnosti događaja.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila. 

Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. Policija, stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

TAR: Uspješna sezona za NK Istra – Brojna prva mjesta za mlade naraštaje, zanimljiva gostovanja, pehari i medalje

policija auto automobile blur buildings

Ukrao moped – Policija ga pronašla za dvadeset minuta