in

Ukrao moped – Policija ga pronašla za dvadeset minuta

Ilustracija Pixabay - Pexels

Policijski službenici pronašli su muškarca koji je otuđio moped nakon svega dvadeset minuta, a utvrdili su i da je počinio nekoliko prometnih prekršaja

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa.

Osumnjičenog se tereti da je 27. lipnja oko 21 sat u Savičentskoj ulici u Rovinju otuđio moped Kymco, pulske registarske oznake, čime je 32-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna. Već nakon dvadeset minuta policijski službenici su u Ulici braće Pesel pronašli moped, kojim je upravljao 41-godišnjak bez sigurnosne kacige i bez položenog vozačkog ispita, a bio je pozitivan i na prisutnost amfetamina u organizmu. Osim što je bio pod utjecajem droge, muškarac je kod sebe imao i dvije tablete lijeka Helex za koje nije imao medicinsku dokumentaciju.

Radi sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, protiv 41-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija je 41-godišnjaku izdala prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 26.000 kuna.

POREČ: 74-godišnjak prevaren na internetu – Uplatio novac za nepostojeći automobil

U Istri u dva dana dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim biciklistima