in

POREČ: Mjesecima reketario i prijetio 77-godišnjaku. Tražio od njega 15.000 eura

Ilustracija MUP

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 5. studenog 2022., ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i prijetnje, navodi DORH na svojim web stranicama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak od srpnja 2022. godine pa do 3. studenog 2022. u Poreču, u više navrata nazivao hrvatskog državljanina (1945.) te od njega, bez ikakve osnove, tražio da mu preda novac u iznosu od 15.000,00 eura što je oštećenik odbio učiniti, nakon čega mu je osumnjičenik uputio prijetnje. Osnovano se sumnja da je 3. studenog 2022. oko 18:00 sati, osobno došao ispred oštećenikove kuće i vikao na oštećenika da mu mora dati novac te mu prijetio. 
Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 56-godišnjak 4. studenog 2022., u službenim prostorijama policijske postaje, tijekom kriminalističke obrade, prisutnim policijskim službenicima izrekao prijetnje koje su se odnosile na oštećenika i sebe. 

Županijski sud u Puli je 5. studenog 2022., prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi DORH.

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki učitelj Sanel Jusić nagrađen na 7. Guitar United međunarodnom festivalu gitare

vrsar stolni tenis

U Vrsaru za Martinje održan međunarodni stolnoteniski turnir