in

Porečki učitelj Sanel Jusić nagrađen na 7. Guitar United međunarodnom festivalu gitare

Foto Umjetnička škola Poreč

Međunarodni festival gitare Guitar United održao se sedmu godinu zaredom u Istočnom Sarajevu, od 27. do 30. listopada 2022. godine. Guitar United Fest nastao je s ciljem promocije i unaprjeđenja gitarske i glazbene umjetnosti kroz okupljanje i interakciju izvođača, predavača, učenika, studenata i publike. Programska orijentacija festivala, s klasičnom gitarom u centru pažnje, uključuje i najraznovrsnije glazbene žanrove, soliste i ansamble te sve vezano za gitaru kao instrument, sa jedinim kriterijem – visokim umjetničkim dometom.

Nakon osvojenih nagrada i priznanja na Guitar Art Festivalu u Beogradu i Međunarodnom gitarističkom natjecanju Balle-Valle „Live Guitar“, u međunarodnom natjecanju Guitar United Fest ove godine sudjelovao je i učitelj Umjetničke škole Poreč Sanel Jusić. Sanel se natjecao u VI. kategoriji te svojim nastupom i izvedbom osvojio II. nagradu – diplomu, Vaučer Brothers Music za robu u vrijednosti od 100 KM i izabrano izdanje Vojislava Ivanovića. Učitelj Sanel trenutno pohađa studij klasične gitare na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te ga je za natjecanje pripremio prof. Petar Čulić.

Veliki je uspjeh sudjelovati na međunarodnom glazbenom natjecanju te osvojiti nagradu, a uz program natjecanja i koncerte, učitelj Sanel imao je priliku prisustvovati masterclassu renomiranih gitarista i pedagoga: Istvána Römera i Maroja Brčića.

-Posebno se veselimo i ponosni smo na uspjehe našeg učitelja koji ulaže veliki trud i napor prenijeti ljubav prema glazbi i instrumentu gitari svojim učenicima. Ovom prilikom od srca čestitamo učitelju Sanelu na osvojenoj nagradi te mu želimo još mnogo uspjeha u studiranju, sviranju i radu s učenicima, poručila je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: Glazbena priča za osobe s invaliditetom

lisice mup policija

POREČ: Mjesecima reketario i prijetio 77-godišnjaku. Tražio od njega 15.000 eura