in

POREČ/PAZIN: Talijan prodavao teretna vozila koja nikad nije isporučio

Ilustracija

Zbog osnovane sumnje da je krivotvorenim dokumentima prodavao teretna vozila klijentima iz Iraka, Egipta i Francuske, koji su mu uplatili više od 600 tisuća kuna, a vozila nisu dobili, državno odvjetništvo iz Pazina, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv talijanskog državljanina (60). 

Kako se navodi na stranicama Županijskoga državnog odvjetništva, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 60-godišnjega talijanskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba zbog kaznenog djela prevare u gospodarskom poslovanju te zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava. 

Optužnicom mu se stavlja na teret da je kao direktor hrvatskoga trgovačkog društva od travnja do lipnja 2020. na području Poreča, kako bi za to trgovačko društvo pribavio nepripadnu imovinsku korist, na raznim internetskim stranicama neistinito oglašavao i nudio na prodaju nepostojeća teretna vozila.

Šteta od 625 tisuća kuna

Na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan državljanin Egipta te jedan državljanin Francuske, koji su kao predstavnici stranih trgovačkih društava stupili u kontakt sa 60-godišnjim okrivljenikom, koji im se predstavljao lažnim imenom i predočio im lažnu osobnu iskaznicu te lažne predračune i dokumentaciju teretnih vozila.

Strani su državljani, vjerujući u istinitost njegovih navoda i predočene im dokumentacije, na ime kupnje teretnih vozila na račun hrvatskoga trgovačkog društva koje okrivljenik zastupa uplatili dogovorenu kupoprodajnu cijenu, nakon čega im 60-godišnji okrivljenik nije isporučio nikakva teretna vozila.

Na štetu stranih trgovačkih društva pribavio si je nepripadnu imovinsku korist od 625 tisuća kuna.

Na temelju prijedloga Općinskoga državnog odvjetništva, Općinski sud u Pazinu odredio je 60-godišnjem talijanskom državljaninu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Izvor DORH i Index

Uz ljeto stigla i skuplja cestarina na Ipsilonu

Bina-Istra povezana s HAC-om i ARZ-om: Od sada je moguće s jednim ENC-om bez zaustavljanja stići iz Pule do Zagreba

RK Poreč upisuje djecu u školu rukometa

Paket24 PREMIER LIGA – Porečani za vikend otvaraju sezonu protiv Dubrovnika