in

Poreč: Priveden muškarac koji je uhodio i uznemiravao djecu kod Osnovne škole Finida

Policija je privela muškarca koji je prije nešto više od mjesec dana uhodio djecu kod nove Osnovne škole Finida, te mu izrekla mjeru zabrane posjećivanja svih mjesta na kojoj se okupljaju djeca. Doznali smo to od Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske, nakon našeg upita jesu li pronašli osobu o kojoj smo pisali 27. rujna, kada su se porečki roditelji pobunili i alarmirali javnost. Tada se društvenim mrežama munjevitom brzinom proširila vijest da stariji muškarac prosijede kose na biciklu uhodi djecu nakon nastave oko nove škole na Finidi.

-Porečka policija dana 26. rujna zaprimila je dvije prijave o uznemiravanju djece u blizini osnovne škole u Poreču. Naime, roditelji su osim prijave uznemiravanja dostavili i fotografiju nepoznate muške osobe, za koju je utvrđeno da se radi o 64-godišnjaku. Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio kazneno djelo povrede djetetovih prava te je priveden u pritvorsku jedinicu PU Istarske. Nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu Pula, muškarcu je rješenjem izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta ili područja – posjećivanje škola i svih školskih površina, vrtića, dječjih igrališta i svakog drugog mjesta na kojem su okupljena djeca na udaljenosti manjoj od 100 metara, piše u odgovoru pristiglom iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Potragu za muškarcem olakšala je i snimka video nadzora koja je objavljena na Facebooku, a objavljena je i na našem portalu uz dozvolu roditelja dviju djevojčica koje je napasnik uhodio. Kamera je snimila tog muškarca na biciklu koji je doista prošao ispred ulaza u dvorište, ali lice mu se nažalost nije vidjelo.

Podsjetimo da je uzbuna krenula od jedne majke koja je na svom Facebook profilu objavila tu informaciju i pozvala na oprez, odnosno da roditelji prate svoju djecu na putu do škole, dok policija ne otkrije o kome se radi. Objava je zatim podijeljena nekoliko stotina puta. Evo što je u svojoj objavi toga dana napisala zabrinuta majka:

„OPREZ SVIM RODITELJIMA I DJECI OKO ŠKOLE FINIDA ❗️ ❗️ ❗️ ❗️
Dragi roditelji, danas je jedan muškarac srednjih godina na biciklu pratio moje cure iz škole. Danas su nam rekle da ih je taj čovjek i jučer pratio. Muškarac na biciklu im je rukama pokazivao da dođu do njega. One se nisu obazirale i došle su doma i sve prijavile mojem suprugu. On ga je vidio, ali mu je pobjegao. Postoji loša snimka ulaza u dvorište. Prijavljeno je policiji. Iz razgovora s drugim roditeljima imamo saznanja da je pratio i drugu djecu. Molim vas na pojačani oprez oko škole Finida te obavezno pratite svoju djecu ovih dana dok ta osoba nije uhićena. Isto tako vas molim da prijavite policiji ukoliko vam dijete ispriča sličnu priču.“

Od roditelja smo u međuvremenu saznali da se njihova djeca više nisu žalila da ih netko uhodi i uznemirava.

Iskreno se nadamo da se ovo više neće ponoviti.

Pula: Od sutra kod Opće bolnice drukčija regulacija prometa

Njemačka traži 1,24 milijuna radnika, najviše u prerađivačkom i uslužnom sektoru