in

POREČ: Vozio pijan, bez vozačke, bez kacige…

Porečka je policija jučer oko 4.30 sati u Ulici Karla Huguesa u Poreču zaustavila 34-godišnjaka koji je upravljao mopedom Peugeot, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od jednog promila, bez položenog vozačkog ispita i bez da je koristio zaštitnu kacigu. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su uhitili muškarca i smjestili ga u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je rješenjem nadležnog suda izrečena novčana kazna u iznosu od 7.000 kuna.

Policija ponovno poziva vozače mopeda i motocikla da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da da upravljaju ovakvim vozilima isključivo s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom. Motocikli i mopedi moraju biti registrirani, odnosno imati važeću prometnu dozvolu i biti tehnički ispravni bez ikakvih preinaka.

Svi vozači mopeda i motocikla moraju na glavi imati propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Kaciga smanjuje mogućnost nastanka težih ozljeda u slučaju prometne nesreće, a osim kacige koja je obavezno, preporuča se da vozači mopeda i motocikala koriste i drugu zaštitnu opremu, kao što su motociklističke jakne, hlače,
kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo.

Vozače mopeda i motocikala također savjetujemo da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga te da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, odnosno da ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla.

“Together under the stars in Kaštelir-Labinci”: Glazba, vino i maslinova ulja pod zvijezdama

ŽMINJ: “Moje istrijansko korona vjenčanje” Zad kaštela – Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme!