in

Poreč: Parking na Peškeri nije više rezerviran za stanovnike starog grada – sada se tamo može parkirati tko hoće

Foto: Tanja Kocijančić

Na malom parkiralištu uz more na porečkoj Pešker iviše nema rampe i sada se ondje može parkirati tko hoće.

Da to više nije parking samo za stanare, te da njime više ne upravlja objavila je komunalna tvrtka Usluga na svojim mrežnim stranicama.

„Obavještavaju se korisnici rezerviranog parkirališta Peškera kako društvo Usluga Poreč temeljem zaključka provedenog inspekcijskog pregleda Odjela za inspekcijske poslove Uprave sigurnosti plovidbe – Lučke kapetanije Pula, više ne upravlja predmetnim parkiralištem. Stoga se ukida i postojeći sustav automatiziranog upravljanja navedenom površinom“, piše u obavijesti Usluge.

Kako je objavio portal Parentium.com, inspekcija je na teren izašla temeljem anonimne dojave građana. Kako ne postoji definirana granica između javne površine i pomorskog dobra, zaključkom Odjela za inspekcijske poslove Lučke kapetanije određeno da se rampe uklone.

-Jako mi je žao zbog toga, prvenstveno kao Porečanu, jer se takvim postupcima samo otežava svakodnevica svih onih građana koji žive i rade u starogradskoj jezgri. Rezervirano parkiralište, s čijom karticom su korisnici mogli koristiti i Veliko gradsko parkiralište, sada više kao takvo ne može postojati. Odlučila je tako inspekcija, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić u izjavi za Parentium.com. Dodao je da se problem može riješiti raspisivanjem koncesije za gospodarsko korištenje, sukladno Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama.

-Kao Grad, dat ćemo sve od sebe da se taj postupak čim prije sprovede, ali je nemoguće znati tko će koncesiju dobiti te kakva će biti namjena tog prostora. Može se dogoditi da ostane parkiralište, a da taj netko tko dobije koncesiju uslugu naplati puno, puno više, što nama sigurno nije prihvatljivo i nećemo to dopustiti, sve u granicama naših zakonskih mogućnosti, zaključio je gradonačelnik u izjavi za Parentium.com.

Jesu li nam ekrani ''kidnapirali'' djecu?

Jesu li nam ekrani ”kidnapirali” djecu?

Zapaljen moped supruge albanskog političara

Poreč: Zapaljen moped supruge albanskog političara