in

Porečki odvjetnik uhićen zbog nuđenja mita

Ilustracija MUP

Policijski službenici uhitili su muškarca kojeg se sumnjiči da je ponudio mito sudskom savjetniku ne bi li ubrzao ovršni postupak

Djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Odsjekom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo davanje mita. 

Sumnja se da je 52-godišnjak, kao odvjetnik koji zastupa ovrhovoditelja u ovršnom postupku koji se vodi pred jednim općinskim sudom u Istri, 3. veljače ove godine, ponudio novac 37-godišnjem sudskom savjetniku da, unutar granica svojih ovlasti, ubrza ovršni postupak u predmetu kojeg duži kao sudski savjetnik. 

Policijski službenici su 17. veljače uhitili osumnjičenog te obavili hitne dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske, uz kaznenu prijavu koja je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Više od sto milijuna kuna ulaganja istarskih lučkih uprava – Nove luke Dajla – Belveder i San Pelagio u Rovinju

Velik interes iznajmljivača s Poreštine za besplatnu edukaciju o pripremi sezone