in

Velik interes iznajmljivača s Poreštine za besplatnu edukaciju o pripremi sezone

Foto TZ Poreč

U organizaciji turističkih zajednica Poreča, Tar-Vabrige, Funtane, Kaštelir-Labinci i Vižinade, u ponedjeljak 22. i utorak 23. veljače 2021. godine održana je besplatna online edukacija za iznajmljivače pod nazivom Priprema apartmana i kuća za odmor za sezonu 2021; Poslovanje u novim uvjetima – „novo normalno“.

Poštivajući epidemiološke mjere trenutno na snazi, edukacije u trajanju od tri školska sata održale su se putem online platforme Zoom, a predavačice su bile Meri Čizmić Kraljević i Anamarija Cicarelli iz savjetovališta za iznajmljivače Interligo d.o.o.

Edukacija je bila namijenjena svima onima koji će poslovati u sezoni 2021. bez obzira jesu li početnici ili iskusni iznajmljivači. Broj sudionika je bio ograničen na 100 učesnika po edukaciji, zbog čega su prijave bile obavezne. Interes za edukacijom je bio velik, što dokazuje da su sva mjesta za prvi dan edukacije popunjena u svega nekoliko sati. I na drugoj edukaciji vrlo brzo su popunjena sva dozvoljena mjesta.

Na edukaciji bilo je riječ o vrstama gostiju, uređenju objekata, dodatnim sadržajima za goste, načinu prezentacije objekata i destinacije, komunikaciji sa gostima, oglašavanju, društvenim mrežama i Internet stranicama te kako se prezentirati i doći do gostiju bez portala. Obzirom na trenutnu situaciju, predavačice su provele sudionike kroz provođenje dodatnih mjera vezanih uz COVID-19, što je obvezno vezano za epidemiju te postupanje s gostima u slučaju sumnje na zarazu. Obrađene su i uvijek aktualne teme vezane uz propise i zakonske regulative koje se odnose na poslovanje iznajmljivača, koje su obveze iznajmljivača, što, koliko i kako platiti. Osim toga, govorilo se i o usklađivanju objekta s zahtjevima na tržištu uz zadržavanje udobnosti i dobrodošlice gostima u objektu, što je potrebno imati u objektu, e-Visitor, otkazivanje, i mnoge druge zanimljive teme.  

Zajednička organizacija edukacije bila je prva formalna aktivnost turističkih zajednica Poreča, Tar – Vabrige, Funtane, Kaštelir – Labinci i Vižinade, nakon potpisivanja sporazuma o udruživanju. Izuzetno veliki odaziv iznajmljivača još je jedan dokaz da su turističke zajednice Poreštine krenule u pravom smjeru te da će se kroz ovu suradnju potvrditi pozitivni učinci za sve sudionike, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Poreča. 

Porečki odvjetnik uhićen zbog nuđenja mita

Istarski stožer službeno zatražio otvaranje terasa u ponedjeljak