in

POŽAR KOD CVITANA izazvala 82-godišnjakinja

Foto Vatrogasci Poreč

Od Policijske uprave istarske saznali smo uzrok velikog šumskog požara koji je u subotu između Cvitana i Radovana u Općini Višnjan “progutao” 8 hektara šume i niskog raslinja, a kojeg je gasilo 38 vatrogasaca s cijele Poreštine. Od glasnogovornice Suzane Sokač doznajemo da je u subotu oko 13 sati u Radovanima kod Višnjana 82-godišnjakinja čistila roštilj, nakon čega je pepeo odbacila, prilikom čega je došlo do prijenosa iskre s odloženog pepela na prostor obrastao suhom travom i niskim raslinjem. Požar se proširio te je opožareno površina od oko osam hektara.

Foto Vatrogasci Poreč
Foto Vatrogasci Poreč

Poradi otvorenog plamena i gustog dima ŽC-5209, od 15.25 do 18.28 sati, bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilazno kroz okolna naselja Cvitani i Rapavel.

Požar je ugašen u 18.30 sati, a policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid. Protiv žene koja je izazvala požar podnosi se obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom odjelu inspekcije, saznajemo od policije.

Cijeli članak o požaru pročitajte u članku od subote 2. srpnja na linku  https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/cijela-porestina-gasila-pozar-kod-visnjana-vatra-progutala-8-hektara-kod-cvitana/

NE KORISTITI VIŠE PIXSELL

Elizabeta Ružić iz Kaštelira i Marko Purišić iz Umaga snimili najbolji video iz Istre na natječaju Moja.hr

Foto Loris Zupanc - Marčana

FRIŠKA RIBA SVIMA TRIBA U MARČANI – Zahvaljujući EU kuhali Pažanin i Jovanović, a djeca pjevala i nosila modnu reviju