in

POŽAR NA ANTENALU – Policija dovršila očevid. Evo što je utvrdila

Foto DVD Novigrad - Nakon požara na Antenalu

-Policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid te su utvrdili da je uzrok požara na Antenalu otvoreni plamen nepoznatog porijekla, saznajemo u Policijskoj upravi istarskoj, što je, nažalost, potvrdilo mnogo nagađanja žitelja ovog kraja.

Foto Vatrogasci Umag - Dežurstvo na Antenalu
Foto Vatrogasci Umag – Dežurstvo na Antenalu sljedeći dan nakon požara

Požar je izbio u četvrtak, 7. srpnja, oko 19 sati i gasili su ga punih 12 sati vatrogasci iz Umaga, Novigrada, Buzeta, Buja, Oprtlja, Poreča, Tara, Vižinade, Vrsara…., njih gotovo stotinu iz javnih vatrogasnih postaja i DVD-ova s tridesetak vozila. Gorjela je gusta borova šuma na dosta nepristupačnom terenu, a gašenje je otežavao olujni vjetar uslijed fronte koja je stigla baš u vrijeme kada je požar izbio. Upravo se zbog vjetra vatrena stihija brzo širila. Tek je drugo jutro oko 7 sati stavljen lokaliziran i stavljen pod nadzor, a izgorjelo je oko 50 hektara.

Vatrogasci su u jednom trenutku uspjeli obraniti kuće na Stanciji Roželo. Koliko je požar bio strašan govori podatak da su se visoki plameni jezici vidjeli preko puta, u Tarskoj vali i Lanterni, a gusti dim se vidio i daljine, konkretno iz mnogih dijelova Poreča.

Foto TZ Žminj

„Armonike Zad kaštela”: U Žminj se vratio armonikin pir!

foto TZ Tar Vabriga alfa time band

TAR: Donosimo program Dana općine uz Koktelse i Alfa Time Band