in

Prevareni na internetu: Žena kupovala građevinsku oplatu, a muškarac mobitel

Ilustracija - Foto Diego Parra za Pixabay

Istarska policija istražuje dva slučaja prijevare prilikom kupnje putem interneta. Prvi slučaj prijavljen je labinskoj policiji, kojoj se obratila 44-godišnja žena radi prijevare prilikom kupnje građevinske oplate. Žena je početkom ožujka putem mobilne aplikacije stupila u kontakt s osobom s područja Bosne i Hercegovine i dogovorila kupnju  građevinske oplate, no nakon što je uplatila dio novca, osoba joj se prestala javljati, a robu joj nije isporučila.

Drugi slučaj prijevare putem interneta istražuju rovinjski policijski službenici. Njima je 46-godišnjak prijavio da je sredinom travnja putem društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je prodavala mobilni uređaj. Nakon što je uplatio novac, osoba mu nije dostavila mobilni uređaj putem autobusa, kao što je bilo dogovoreno te mu se prestala javljati.

I muškarac i žena su prevareni za nekoliko tisuća kuna te policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom kupnje putem interneta te da za kupovinu koriste provjerene trgovine. Ukoliko se građani ipak odluče na kupnju od druge osobe, ne bi trebali slati novac unaprijed, već bi trebali, ako je moguće, dogovoriti da prvo dobiju robu. Zapamtite:

  • Ne šaljite novac nikome koga ne poznajte i razmislite biste li dali taj isti iznos novca nepoznatoj osobi koju sretnete na ulici.
  • Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode jer ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, najvjerojatnije nije istinito! 

Izvor Policijska uprava istarska

policija traka mjesto nesreće

Muškarac ozlijeđen u nesreći na Ipsilonu

Vrtić u Žbandaju - Foto Grad Poreč

Poreč: Nakon tri nova vrtića u tri godine u planu gradnja još dva