in

Poreč: Nakon tri nova vrtića u tri godine u planu gradnja još dva

Vrtić u Žbandaju - Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić te voditeljica Odsjeka za predškolski odgoj, obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu, sport i rekreaciju Nadia Štifanić Dobrilović susreli su se s ravnateljicama gradskih vrtića Divnom Radolom i Natašom Musizza na radnom sastanku u novom vrtiću u Žbandaju, a vezano za predstojeće upise u vrtiće i stalne potrebe za proširenjem kapaciteta.

Sastanak u novom vrtiću u Žbandaju - Foto Grad Poreč divna radola musizza loris
Sastanak u novom vrtiću u Žbandaju – Foto Grad Poreč

– Ja volim reći da mi u Poreču imamo slatke muke, jer smo grad s doista puno djece. Usporedbe radi, ove je godine rođeno 20 djece više nego godinu ranije, a porast broja novorođenčadi bilježimo svake godine. U zadnje tri godine izgradili smo i otvorili tri nova vrtića s jaslicama, no zbog stalnog povećanja broja djece, imamo nove potrebe. Upravo zato jer nam je prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, već aktivno radimo na kandidiranju i projektiranju novih vrtića kako bi pomogli obiteljima i zadovoljili povećanu potrebu, rekao je Peršurić.

Kako je rečeno na sastanku, ove je godine u planu energetska obnova zgrade vrtića Radost II, popularnog Gornjeg vrtića, za što je ostvareno sufinanciranje od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. To će biti posebno važno ne samo za vrtić, nego i za vizuru centra grada jer se radi o zgradi koja je zaštićeno kulturno dobro te će dobiti stari sjaj, stoga se mole svi građani i korisnici za strpljenje tijekom izvođenja radova. O svim važnim informacijama vezanima za radove, vrtić će roditelje pravovremeno obavijestiti, rekla je ravnateljica Radola.

Dodatno, na Nacionalni program oporavka i otpornosti Grad Poreč planira za sufinanciranje kandidirati izgradnju vrtića u Varvarima za koji već postoji sva potrebna dokumentacija, dok se trenutno aktivno radi i na pripremama oko projekta izgradnje vrtića u Novoj Vasi, jednog od najvećih porečkih mjesnih odbora.

Izvor Grad Poreč

policija pixabay

Prevareni na internetu: Žena kupovala građevinsku oplatu, a muškarac mobitel

TAR: Novi uspjeh Stele i Iris Baljak – Njihov klub u Đurđevcu proglašen najboljim