in

PREVOZIO MARIHUANU: Policija zatekla muškarca s drogom tijekom prometne kontrole

Foto MUP

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, rovinjska policija prijavila 41-godišnjaka

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su 26. svibnja oko 20,20 sati na državnoj cesti D-303 zaustavili automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera Rovinja u smjeru Rovinjskog Sela upravljao 41-godišnjak, a koji je prethodno pretjecao automobil preko pune crte.

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici su obavili pretragu automobila te su u pretincu ispod suvozačevog sjedala pronašli dvije vrećice s ukupno 5.6 grama marihuane, dok su iza prednjih sjedala pronašli tri posude s indijskom konopljom visine oko 51, 62 i 68 centimetara.

Protiv muškarca se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog, dok se zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

POČINJE SEZONA KUPANJA: Prvo uzorkovanje pokazalo izvrsnu kakvoću mora posvuda osim na 2 plaže

Minimalac za 100 tisuća radnika i u lipnju: “Ima tvrtki koje su još uvijek na nula kuna prihoda ili imaju pad veći od 50 posto, a nisu uključene”