in

Prijavila ga porečka policija, “operirao” po cijeloj Istri: Mladi pedofil u istražnom zatvoru

Foto Pixabay - ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 17. kolovoza 2023., nakon što je Policijska postaja Poreč podnijela kaznenu prijavu, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja njemačkog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela iskorištavanje djece za pornografiju, i to jedno kazneno djelo iz članka 163. stavak 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona i jedno kazneno djelo iz članka 163. stavak 2. KZ-a, te je potom, 18. kolovoza 2023., doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjeg okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji okrivljenik od kolovoza 2022. godine do 16. kolovoza 2023., na području Istarske županije i na drugim, za sada, neutvrđenim lokacijama, pribavio i na svom mobilnom uređaju posjedovao nekoliko snimki nage djece, kao i da je na području Istarske županije pokušao kriomice snimiti nago dijete no u tome nije uspio jer ga je uočila žrtva kaznenog djela. 

Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i 18. kolovoza 2023., donio rješenje kojim je protiv 21-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku), objavio je DORH na svojim stranicama.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

“Kreativni” istarski turisti: Promijenio oznaku na registraciji da ne bi platio parking

ljetni kamp društvo naša djeca

POREČ: Više od 1.500 djece i mladih u ljetnim kampovima