in

POREČ: Više od 1.500 djece i mladih u ljetnim kampovima

Foto Duštvo Naša djeca Poreč - Grad Poreč

Sa zadnjim danima kolovoza završavaju i brojni ljetni kampovi za djecu i mlade na području Poreča, koji su i ovo ljetno zabavljali, učili i trenirali djecu i mlade s ovog područja, ali i šire. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu.

Tako je i ove godine kroz ljetne kampove za djecu i mlade prošlo oko 1.500 djece. Najmasovniji je Ljetni kamp Poreč, u organizaciji DND-a i Grada Poreča, uz podršku Valamara, koji je ove godine pohađalo oko 500 djece u četiri smjene, od kraja lipnja do sredine kolovoza i uživalo u sportskim, ali i kreativnim te edukativnim aktivnostima.

Ljetne aktivnosti imale su i plesne udruge – USB Poreč za djecu od devet do 13 godina, te MOT08 uz kvalitetne radionice te ples, ali i boravak na Gradskom kupalištu.

Veliki dio aktivnosti u ljetnim kampovima organizirali su porečki sportski klubovi – Odbojkaški klub Poreč, Rukometni klub Poreč, Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč, Atletski klub Maximvs, Nogometni klub Jadran Poreč, Judo klub Istra – Poreč, Hrvački klub, te Košarkaški klub Poreč u suradnji s Košarkaškim klubom Petrinja. Bila je tu i Ljetna škola tenisa, a Jedriličari iz Jedriličarskog kluba Horizont također su otvorili jedra i organizirali kamp u turnusima po pet dana, a uz to održan je i jedriličarski kamp za djecu iz Tinjana. Također male škole, odnosno prezentacije rada jedriličarskog kluba i ronilačkog kluba održani su i za mlade Pazinjane koji su boravili u Poreču.  

Inače, upravo je u tijeku i ljetni kamp prilagođen za djecu s teškoćama u razvoju, koja do 27. kolovoza uživaju u ljetnim aktivnostima i radionicama u prostoru Društva invalida Poreč i teretani za osobe s invaliditetom na otvorenom, u potpunosti prilagođenim njihovim mogućnostima i željama. Grad Poreč pokrenuo je ovaj program u dogovoru s roditeljima, a pohađaju ga djeca s područja Poreča, polaznici Posebnog odjela Osnovne škole Poreč.

Broj djece i mladih koji pohađaju kampove raste uz godine u godinu, a pridonose mu kvalitetna infrastruktura, sportski tereni, ali i veliki broj voditelja i suradnika kampova koji predano i kvalitetno rade s djecom i mladima. Upravo je želja da se roditeljima pomogne, a djeci praznici ispune dobrim provodom bio glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova, kažu u Gradu Poreču, dodajući kako je djeci i mladima u kampovima vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom, Uspomene i iskustva koja će ponijeti sa sobom i koristiti će im i u novim školskim danima koji dolaze, piše u priopćenju Grada Poreča.

pixabay mobitel ilustracija

Prijavila ga porečka policija, “operirao” po cijeloj Istri: Mladi pedofil u istražnom zatvoru

Foto Crveni križ Bujštine.

Crveni križ Bujštine uspješno završio školu plivanja za djecu s teškoćama u razvoju