in

Pronašao ručnu bombu u ogradnom zidu svoje kuće

Foto MUP

Policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da nazovu broj 192

U srijedu, 15. travnja oko 8.30 sati, jedan građanin pronašao je ručnu bombu u ogradnom zidu oko svoje vikend kuće u Lindaru i odmah o tome obavijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji je utvrdio da se radi u ručnoj bombi M-75 te ju je izuzeo radi uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti. (Izvor PU istarska)

KORONA-KRIZA NAS UČI: Proizvodnja hrane u Hrvatskoj mora postati nacionalni interes

Valamar donirao bolnice, Crveni križ i druge potrebite diljem Hrvatske