in

PUNO NESREĆA ZA VIKEND: Četiri osoba teže ozlijeđene

Foto Policijska uprava istarska

Policija upozorava sudionike u prometu na pojačani oprez i poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle neželjene teške posljedice

Tijekom produženog vikenda, od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 26 prometnih nesreća, od čega deset nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih su četiri osobe teže ozlijeđene, a osam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.  

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 692 vozača/vozila te su iz prometa isključili 39 vozača i devet vozila. Utvrđeno je 329 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 91 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 55 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 29 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 28 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 117 prekršaja.

Osim trojice vozača motocikla koji su teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama koje su sami skrivili, teže ozljede zadobila je i vozačica automobila koja je sletjela s ceste na labinskom području. U petak, 12. kolovoza oko 22.55 sati, 19-godišnja vozačica upravljala je automobilom Renault, pulske registracijske oznake, kojem je istekla prometna dozvola. Vozačica se kretala državnom cestom D-66 iz smjera Pule u smjeru Rijeke. Po izlasku iz oštrog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila je nadzor nad vozilom prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je sletjela s ceste i udarila u stijene, a potom se automobil prevrnuo na bočnu stranu.

Vozačica je u nesreći teže ozlijeđena i zadržana u pulskoj bolnici, dok je njena 36-godišnja putnica zadobila lakše ozljede. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozačice će se pokrenuti prekršajni postupak.

Policija je također zaprimila obavijest iz pulske bolnice da je 14. kolovoza preminuo 61-godišnjak, koji je 4. kolovoza stradao u prometnoj nesreći kod Galižane. On je upravljao motociklom, a stradao je nakon što mu je 49-godišnji hrvatski državljanin s teretnim vozilom oduzeo prednost prolaska.

Istrijanske navade - komedija - Foto TZ Tar-Vabriga

TAR: ISTRIJANSKE NAVADE nasmijale do suza brojnu publiku – Zgode i nezgode Marije, Vinka, babe Fume i turista

provala lopov pljačka krađa policija mup

Provalila u kuću za odmor u Karigadoru. Odmah je uhićena