in

Skrivali drogu: Par bježao policiji ulicama uz brojne prekršaje

Ilustracija MUP

Vozač je bježao policiji i pritom nije poštovao prometnu signalizaciju i druge sudionike u prometu, a kod sebe su i on i suvozačica imali manju količinu droge

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Policijski službenici su 12. siječnja oko 00.50 sati na raskrižju ulica Veruda i Ljudevita Posavskog uočili automobil Alfu, pulske registracijske oznake, koji je iz smjera Ulice Ljudevita Posavskog nepoštujući znak obaveznog zaustavljanja i bez pokazivača smjera skrenuo u Ulici Veruda. Vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika i povećao brzinu kretanja te je kršeći prometne propise bježao kroz pulske ulice sve do Lussijeve ulice, gdje je zaustavljen i uhićen.

Prilikom uhićenja, 28-godišnjakinja koja se nalazila u njegovom automobilu kod sebe je posjedovala dvije vrećice s ukupno 13.1 grama marihuane, dok je 25-godišnji vozač imao jednu tabletu ecstasyja. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, odnosno radi posjedovanja droge za vlastitu upotrebu, protiv oboje se pokreće prekršajni postupak.

Protiv vozača se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo obijesna vožnja u cestovnom prometu, a zbog prometnih prekršaja nadležnom sudu podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 13. siječnja 2023.

droga policija mup

Policija ga zatekla u prometu s marihuanom, ecstasyjem i speedom

arena pula

U nedjelju besplatno razgledavanje uz vodiče u Poreču, Umagu, Puli, Motovonu i Balama