in

U nedjelju besplatno razgledavanje uz vodiče u Poreču, Umagu, Puli, Motovonu i Balama

Foto Grad Pula

Svi građani pozvani su u nedjelju, 15. siječnja 2023., da sudjeluju i poprate Dan međunarodnog priznanja Hrvatske kojeg će članovi Društva turističkih vodiča Pule obilježiti besplatnim vođenjima za građane u Puli i Poreču.
Projekt je pokrenut 2018. godine od strane Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske kao koordinirana akcija u 60 gradova diljem cijele Hrvatske na Međunarodni dan priznanja Hrvatske, te je kao takav postao tradicionalan način obilježavanja tog važnog datuma. Na taj način turistički djelatnici žele ukazati na važnost svog doprinosa međunarodnom ugledu Hrvatske, kao i značaju tradicije i kulturne baštine u izražavanju identiteta.
U Puli će ove godine mjesto susreta s vodičima koji će voditi na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku biti ispred Arene.
Kao i prethodnih godina, Arheološki muzej Istre i Povijesni i pomorski muzej sudjelovat će i podržati akciju te će osigurat besplatan ulaz za sve građane koji taj dan budu sudjelovali razgledu Pule, u objekte kao što su Arena, pulski tuneli i Povijesni i pomorski muzej Istre.
Mjesto susreta s vodičem u Poreču, koji će voditi na hrvatskom jeziku, biti će ispred crkve Majke Božje od Anđela na Trgu slobode, dok će u Umagu susret biti na Trgu 1. maja.
Početak razgleda u svim gradovima zakazan je u 12.00 sati, a obilazak gradova će trajati oko 2 sata.


Razgledi su predviđeni u isto vrijeme i u Motovunu i Balama (okupljanje kod dvorane). Također, Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin organiziraju besplatan razgled starog grada Labina, uz stručno vodstvo. Posjetitelji će također moći uživati u besplatnom razgledu Narodnog muzeja Labin te izložbi posvećenoj Giuseppini Martinuzzi. Polazak je u 12 sati ispred Info punkta u starom gradu i nije potrebna najava.

INFO: pula.drustvo.vodica@gmail.com

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Skrivali drogu: Par bježao policiji ulicama uz brojne prekršaje

branitelji poreč udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata

Izborna Skupština porečkog ogranka UDVDR – Izabran novi predsjednik