in

Skrivio prometnu s 3 promila. Policija mu naplatila prijevoz do pritvora

Ilustracija MUP

Objavljujemo zanimljivosti iz hrvatske crne kronike – Vozio mrtav pijan u suprotnom smjeru i izazvao prometnu nesreću.

Kako navodi portal Danica.hr, policajci koji su po dojavi odmah upućeni na mjesto nesreće kažu kako su ga tamo zatekli pokraj automobila na kojoj je pokušavao popraviti branik koji je visio. Napuhao je više od 3 promila.

Prema ovotjednoj presudi koja je u posjedu portala Danica, muškarac (43) je lani u lipnju oko pola sata iza ponoći vozio jednosmjernom ulicom i to u suprotnom smjeru. Pritom je svojom Vectrom udario u Corsu koja je bila parkirana uz rub kolnika. K tome, njegov je auto bio neregistriran a vozačka oduzeta 2021. jer nije bio na izvanrednom zdravstvenom pregledu.

Policajci su svjedočili kako je napuhao više od 3 promila, što umanjeno za granicu dopuštene pogreške iznosi 2,75 promila. Sutkinja ga je kaznila s ukupno 3.320 eura, a mora platiti još i 77 eura troškova prekršajnog postupka. Zanimljivo je koje sve troškove na kraju mora podmiriti.

“Okrivljenik je obvezan platiti trošak prekršajnog postupka 20 eura, trošak alkotesta 11 eura, trošak izrade skice mjesta prometne nesreće 27 eura, izradu fotoelaborata prometne nesreće 16 eura te troškove prijevoza službenim vozilom 3,3 eura“, ističe se u presudi.

Policajci su mu, dakle, naplatili to što su ga te noći morali prevesti do policijske postaje gdje je uhićen i zadržan u pritvoru na triježnjenju.

Izvor Danica.hr

Presica za DanceStar - Foto Plava laguna

Poreč svjetski centar plesa ovog vikenda: Finale DanceStar Mastersa dovelo u grad 9.000 plesača

strani radnici poreč

POREČ: Prva grupa stranih radnika uspješno završila tečaj hrvatskog jezika