in

Poreč svjetski centar plesa ovog vikenda: Finale DanceStar Mastersa dovelo u grad 9.000 plesača

Presica za DanceStar - Foto Plava laguna

Poreč plesni centar svijeta od 22. do 26 svibnja.

Poreč i Plava Laguna pretvoreni su u plesni centar svijeta – od 22. do 26. svibnja održava se  finale Dancestar World Dance Masters 2024. Plesne radionice, jedinstvene koreografije i izvedbe, natjecanja pod budnim okom svjetski priznatih sudaca te sjajna atmosfera smjestili su Poreč, Plavu Lagunu i Hrvatsku, na kartu najvažnijih svjetskih plesnih događaja. 

Foto DanceStar PR
Foto DanceStar PR

,,Ovaj svjetski događaj već tradicionalno se održava u predivnom gradu Poreču, koji se niz godina pokazao kao vrhunski domaćin ovog festivala plesa. Ove godine, sve sudionike, kao i posjetitelje, očekuje raznoliki program vrhunskog plesa svjetskih najboljih plesača. Pored finalnog turnira, u programu su Open Style Battle Show te dvije plesne gale. Zahvaljujem  Gradu Poreču, TZ Poreč, TZ Istra, TZ Funtani, hotelskoj kući Plava Laguna te svima koji nas podržavaju”, istaknula je organizatorica manifestacije Tatjana Pagitz.

Plava Laguna podržava Dancestar kao umjetnički, ali i sportski događaj, naglasio je predsjednik Uprave Plave Lagune, Dragan  Pujas i dodao: „ Plava Laguna s novim brendom Plava Laguna Sport jasno se opredijelila ka razvoju sportske infrastrukture te jačanju partnerstava na području sporta, kao što je ovo. Dobrim rezultatima koje Plava Laguna ostvaruje, posebice u predsezoni i posezoni uvelike pridonose sportske manifestacije i grupe poput DanceStara. Svi mi u Plavoj Laguni nadamo se da će naši plesni gosti tijekom svog boravka u Poreču imati sve uvjete za ostvarenje sjajnih rezultata te da će se pri tome i dobro zabaviti“, zaključio je Pujas.

Poreč se uvijek iznova dokazuje kao dobar domaćin, pa je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić istaknuo: ,, Poreč ima svu potrebnu infrastrukturu, dvorane, smještaje te stoga možemo ugostiti ovakva događanja s velikim brojem gostiju. Upravo zbog toga, sezona u Poreču traje puno duže. Vjerujem da će se Poreč još jednom dokazati kao dobar domaćin i da ćemo uživati u plesu i odličnoj atmosferi tisuće mladih koji će taj tjedan boraviti u našem gradu.”

Direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik istaknuo je da je ovo prilika za našu destinaciju da se pokažemo dobri domaćini, pa da nam se plesači ponovno vrate kao gosti. 

Nakon cjelogodišnjih radionica, seminara i natjecanja, sudionici će u Poreču imati priliku pokazati svoje plesno umijeće na čak dvije GALA večeri, priopćeno je

Pri kraju upisi u ljetni kamp Društva Naša djeca Poreč

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Skrivio prometnu s 3 promila. Policija mu naplatila prijevoz do pritvora