in

POREČ: Prva grupa stranih radnika uspješno završila tečaj hrvatskog jezika

Foto POU Poreč

Strani radnici su naša stvarnost, a očito i budućnost, pa je pohvalno da se Učilište prilagodilo trenutnoj situaciji i organiziralo tečaj za osnovno znanje hrvatskog jezika

-Prva grupa polaznika tečaja hrvatskog jezika za strance uspješno je završila s radom. Uz veliku zahvalu našoj predanoj profesorici Dunji Janko, nastavu smo priveli kraju u odličnom raspoloženju. Čestitamo svim polaznicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem učenju i korištenju hrvatskog jezika. Radujemo se budućim grupama i novim uspjesima u učenju hrvatskog jezika, poručuju iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Podsjetimo, program učenja hrvatskog jezika za strance u trajanju od 35 sati namijenjen je početnicima koji žele steći osnovno znanje hrvatskog jezika kako bi se mogli snalaziti u svakodnevnim situacijama i na radnom mjestu. Učenje će biti interaktivno i dinamično, prilagođeno potrebama polaznika i njihovih poslodavaca, uz naglasak na praktičnu primjenu jezika. Ovaj intenzivni tečaj osmišljen je kako bi polaznici postigli osnovnu komunikacijsku sposobnost i samopouzdanje u upotrebi hrvatskog jezika. Počeli su 3. travnja, radili šest tjedana ponedjeljkom i srijedom popodne, a prošli su ukupno 35 sati. POU-ova cijena je 210 eura po polazniku.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Skrivio prometnu s 3 promila. Policija mu naplatila prijevoz do pritvora

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

U Novigradu u petak 24.5. bez vode