in

Skupi prometni prekršaji: Jednom kazna 25.000 kuna i “lisice”, drugom vozaču 20.000 kuna

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Buzetska je policija 8. travnja oko 19.05 sati na državnoj cesti D-44 u Svetom Ivanu zaustavila automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.43 promila. Obavljenim provjerama policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Policijski službenici isključili su vozača iz prometa i uhitili ga te je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na nadležni sud, koji mu je odredio novčanu kaznu od 25.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, policijski službenici su u Valturskoj ulici u Puli zaustavili Opel, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 53-godišnji vozač. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta i to pod utjecajem alkohola od 2.25 promila. Zbog počinjenih prekršaja vozaču je određena kazna u iznosu od 20.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, objavila je istarska policija 11. travnja.

policija mup ilustracija

Na Ipsilonu vozio puno brže od dozvoljenog i kažnjen s 9.000 kuna

Čak 11 medalja porečkih Maximvsa na Otvorenom prvenstvu Istre