in

SRAMOTA U VIŠNJANU: Natpis „Ubi Istrijana“ i kukasti križevi oskrvnuli crkvicu u Rapavelu!

Crkvica u Rapavelu išarana nacističkim simbolima

Mještani na području Višnjana su šokirani! Naime, u nedjelju ujutro fasada crkvice u Rapavelu osvanula je sa strašnim i sramotnim grafitima prepunima mržnje i zla. Netko je napisao „Ubi Istrijana“, uz nekoliko kukastih križeva i slova “U”.

Crkvica u Rapavelu oskrvnuta groznim grafitima

Neprimjereni nacistički i ustašoidni grafiti zgrozili su mještane koji su pozvali policiju i od nje očekuju da brzo pronađe počinitelja! Naime, na našim prostorima takvi natpisi nisu baš česti, a još je gore što je to na fasadi crkvice koju su marljivo obnavljali žitelji tamošnjih sela.

Porečka je policija 6. lipnja oko 9,30 sati  zaprimila dojavu da su na crkvi kraj mjesta Rapavel na području Višnjana ispisani grafiti neprimjerenog sadržaja. Na mjestu događaja obavljen očevid te policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, saznali smo od Nataše Rogić, glasnogovornice istarske policije.

“Ča je to došlo u naše kraje, tega nikad ni bilo poli nas, to nisu judi nego blaga! Črno pred oči mi je dolo kad san to vidija. Divljačina!!!

“Brižna moja Istra, počelo je anke tu nažalost”, samo su neki od brojnih komentara koje šokirani Višnjanci ostavljaju na društvenim mrežama.

Nadamo se da će vandal ili više njih biti ubrzo pronađeni i primjereno kažnjeni!

Djeca u Novigradu učila vještine stare pučke igre na događanju “Boćanje i igranje”

VIŽINADA: TZ organizira besplatne turističke ture za sve posjetitelje