in

Talijanski par plaćao lažnim eurima – Uhvaćeni na granici

Ilustracija Pixabay

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim talijanskim državljaninom i maloljetnom talijanskom državljankom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.

Sumnjiči ih se da su 11. ožujka oko 23,30 sati na benzinskoj postaji na području Pazina nakon što su natočili gorivo 25-godišnjem djelatniku platili gorivo u eurima, za što im je on vratio ostatak u kunama. Nakon nekoliko minuta talijanska državljanka se vratila i pokušala zamijeniti za kune još tri novčanice od 50 eura. U trenutku  kada je djelatnik posumnjao da se radi o krivotvorenim novčanicama osumnjičena se udaljila iz objekta.  Brzom reakcijom policije, muškarac i djevojka zatečeni su  i uhićeni na graničnom prijelazu Požane.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno  je da su kazneno djelo počinili i na području PU primorsko-goranske 7. ožujka oko 21 sat kada su u mjenjačnici u Rijeci pokušali zamijeniti krivotvorene novčanice eura za kune. Osumnjičeni su u večernjim satima 12. ožujka privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, objavila je istarska policija 13, ožujka.

Istrian Spring Trophy u Motovunu: Švicarci opet na postolju

Župan i šef IDS-a osudili huliganski napad u Puli