in

Župan i šef IDS-a osudili huliganski napad u Puli

Foto ŽOK Enna Vukovar - kamenovan autobus u Puli

O jučerašnjem huliganskom ispadu u Puli u kojem je na Velom Vrhu kamenovan autobus vukovarskih odbojkašica koje su došle odigrati utakmicu oglasili su se u nedjelju šef IDS-a Dalibor Paus i župan Boris Miletić. Prenosimo njihove izjave u cijelosti.

„Izražavam veliko žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Puli jer je naša regija poznata kao tolerantna i miroljubiva i svatko tko dođe u Istru treba se osjećati dobrodošlim i sigurnim. Posebice žalosti što se to dogodilo nakon odbojkaške utakmice jer je suprotno vrijednostima koje promiče sport, a i naše društvo u cjelini“, poručio je župan, koji se nada da se ovakvi incidenti više neće ponoviti, te da će policija pronaći i adekvatno sankcionirati počinitelje.

“Najoštrije osuđujem  huliganski ispad koji se sinoć dogodio u Puli”, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus referirajući se na sramotan huliganski ispad u kojemu je nekolicina mladih navijača kamenovala autobus s igračicama ŽOK ENNA Vukovar.

-Oštro osuđujem svaki oblik huliganskog i nesportskog ponašanja, jer je  to u suprotnosti sa srži sporta. Sport treba spajati i širiti pozitivnu energiju u društvu naglasio je Paus, dodajući:

– Mlade ‘navijače’, ako se tako mogu nazvati, treba prije svega učiti što sport uopće znači. Sport nije samo takmičenje, već univerzalno sredstvo razumijevanja među ljudima, gdje se promoviraju vrijednosti mira, kao što su tolerancija, poštovanje, inkluzija, kako na individualnoj tako i na razini zajednice. Istra je uvijek bila primjer toga, mjesto gdje se svi osjećaju dobrodošli. Ovakvi izolirani incidenti bacaju ljagu na to i moramo učiniti sve da se ovako nešto ne ponovi u budućnosti, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

euro pixabay novac

Talijanski par plaćao lažnim eurima – Uhvaćeni na granici

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Čak 122 uzorka u Sv. Petru u Šumi: Uskoro ćemo saznati tko ima najbolje kobasice i salamine