in

Istrian Spring Trophy u Motovunu: Švicarci opet na postolju

Foto PR Istrian Spring Trophy - Cilj u Motovunu

Kombinacija brdskih i sprinterskih ciljeva koju su za ove međunarodne utrke pripremili domaćini Istrian Spring Trophiesa – BK Meridiana Kamen Team iz Pazina i ove je godine oduševila sve natjecatelje željne pravih biciklističkih izazova! 173 kilometra dugu dionicu i jučer su izdominirali članovi Swiss Racing Academy Teama koji su odlično ispratili pobjednika utrke Alexa Baudina (4:09:49). Da je Swiss Racing Academy radio izniman posao dokazao je i prekjučerašnji pobjednik Sean Flynn koji je nakon jučerašnje etape prvi u ukupnom poretku četverodnevne utrke Istrian Spring Trophy. Drugo mjesto osvojio je ovoga puta kazahstanski predstavnik Harold Lopez Granizo (4:09:53) iz teama Astana Qazaqstan Development, a treći je bio Fabio Christen (4:09:53), EF Education Nippo Development Team iz SAD-a.  

Foto PR Istrian Spring Trophy

Plava majica pripala je Baduinu, a zelenu je odnio prekjučer drugoplasirani Mathew Riccitello iz američkog Hagens Berman Axeon teama. 

Bio je ovo sunčan dan kao stvoren za vožnju po istarskim cestama i brdima. Međutim, obilježen i posvetom cijele utrke poljskoj ekipi HRE Masowze Serce Polski koja je svoj natjecateljski duh na trenutak zamijenila humanim i humanitarnim te je umjesto nastupa na Istrian Spring Trophiesima otputovala na poljsko – ukrajinsku granicu kako bi pomogla ukrajinskim izbjeglicama. Njima u čast, ali i kao znak podrške miru, njihovu je natjecateljsku majicu nosio Ditmar Šegon, prezenter na trofejima Istarskog proljeća.

Okupljena publika među kojima je bilo i stranaca, jučerašnji je cilj u Motovunu ispratila pljeskom i bodrenjem zadnjih okretaja pedala natjecatelja koji su se cilju zbog uspona kamenitim putem približavali u slow motionu dajući ovoj utrci svaki atom snage do zadnjeg trenutka. 

Inače, Istrian Spring Trophiesi su manifestacije u pokretu ne samo zbog biciklista, već i zbog organizacijskih standarda koji diktiraju start u jednom, a cilj u drugom mjestu Istre. Zbog toga je važno spomenuti da svi natjecatelji, ali i predstavnici gradova i općina domaćina ističu visoki nivo organizacije i funkcioniranja cijele manifestacije. 

Tako je bilo i jučer kada je načelnik Motovuna Tomislav Pahović kazao kako se iz godine u godinu vidi sve viši standard ovih utrka. Zbog toga Općina Motovun zajedno s Turističkom zajednicom Motovuna i direktorom Davidom Matkovićem ovaj međunarodni event smatra jednim od najboljih u motovunskoj ponudi, a posebnim zbog njegove izvrsne pozicije u turističkoj predsezoni. 

U nedjelju je na rasporedu zadnja utrka Istrian Spring Trophyja koja će se voziti od Pazina do Umaga, ukupne duljine 114 kilometara, a startala je u 11 sati. 

rukomet poreč utakmica gorica

Poraz Poreča u Velikoj Gorici

euro pixabay novac

Talijanski par plaćao lažnim eurima – Uhvaćeni na granici