in

TAR: Porečki i umaški vatrogasci ugasili požar na kamionu

Danas, u petak, malo prije 13 sati na cesti Tar – Antenal zapalio se kamion. Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denisa Matoševića, na teren je izašlo ukupno četiri vozila – dva iz Poreča, te dva iz JVP Umag koji im je došao u pomoć. Požar su uspješno ugasila četiri vatrogasca iz porečke i još trojica iz umaške postrojbe, čije fotografije objavljujemo. Brzom intervencijom vatrogasci su spriječili širenje požara na borovu šumu.

Foto Facebook Policijska patrola Istra

Za vrijeme intervencije taj dio ceste od Tara do Tarske vale bio je zatvoren za sav promet, pa su se automobili usmjeravali preko Stancije Blek.

Iz Policijske uprave istarske dobili smo sljedeću službenu informaciju: “U 12.50 sati dobili su dojavu da je došlo do zapaljenja teretnog vozila u vožnji. Upućeni su vatrogasci. Nakon što je ugašen požar policijski službenici su krenuli s očevidom kojim je utvrđeno da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara na električnim instalacijama.”

Zašto se teretno vozilo zapalilo u vožnji objavit ćemo nakon što policija pošalje službeno priopćenje o obavljenom očevidu.

Foto Facebook Vatrogasci Umag

SV. PETAR U ŠUMI: Misa u čast rođendanu o. Danijela Hekića

PAZIN: Otvorena izložba „PUR SEGA…mi smo risali i piturivali“