in

TRAGEDIJA U MARČANI: Arheolog poginuo u Ljubićevoj jami

Ljubićeva pećina/Foto HelloIstria

Prilikom izvođenja arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami u Općini Marčana, u srijedu je smrtno stradao muškarac iz Raklja čije su tijelo oko 16,10 sati iz dubine izvukli vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje, priopćila je Policijska uprava istarska.

Policija je dojavu o nesreći, odnosno padu prilikom arheoloških istraživanja zaprimila oko 14,40 sati, a vatrogasci i pripadnici HGSS-a nakon sat i pol vremena iz jame u Ljubićevoj pećini u Marčani, kraj Pule, izvukli su tijelo mrtvog muškarca. Time je akcija spašavanja muškarca koji je upao u jamu nažalost okončana na najgori mogući način, priopćeno je iz policije.

Na terenu su uz policiju bili i županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu.

Policijski službenici obavili su očevid zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite na radu i utvrdili da je 38-godišnjak na rubu jame stao na kamen, koji se zbog vlažnosti zemlje odvalio te je muškarac pao u jamu dubine oko 15 metara i preminuo. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Ljubićeva pećina poznato je odredište za avanturiste, koje skriva i opasnosti. U njoj su otkriveni značajni nalazi vezani uz prapovijest Istre i jadranskog područja.

Ljubićeva pećina sklop je više pećinskih prostorija i jama koje su međusobno povezane kanalima što je tipično i karakteristično za špiljske objekte krškog područja. Otvor pećine je nepravilna polukružna oblika te visok oko 20 i širok približno 15 metara. Njime se pristupa u najveću, središnju dvoranu pećine koja je nepravilna izdužena oblika.

RESTART KOALICIJA U POREČU: Davor Bernardić uz rasterećenje turizma najavio povećanje plaća i mirovina

AQUACOLORS POREČ OTVORIO VRATA – Najveći vodeni park u Hrvatskoj čeka vas s još više zabave i velikim iznenađenjem!